17 Kasım 2013 Pazar

NİLÜFER ÇİÇEKLİ PASTA

Marshmallowdan şeker hamuru tarifi
Marshmallowdan şeker hamuru nasıl yapılır
       Nilüfer çiçekli pastayı, geçen sene bir ziyarete giderken biraz da acele ile yapmıştım. Evde yeterli malzeme olmadığından; hazır sade pastabanı krem şanti ile kaplayıp, nilüfer çiçeği figürünü de evde ki marshmallowdan yapıp, pastanın üzerine yerleştirmiştim. Marshmallowları benmari usulü eritip, çok az su ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar pudra şekeri ekleyerek iyice yoğurup, merdane ile açarak şeker hamuru yerine kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 paket hazır sade pastaban 
  • 1 paket toz krem şanti 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 2-3 adet muz 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
Yapılışı:
  • Bir paketten çıkan iki toz krem şanti poşeti, soğuk süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılıp buzdolabına konulur.
  • Pastabanın katları ayrılarak 1 çay bardağı süt içinde eritilen şekerle araları ıslatılır.
  • Buzdolabından çıkartılan krem şanti, iki parçaya ayrılır.
  • Yarısı dilimlenmiş muzlarla karıştırılıp, pastanın arasına yayılır.
  • Pastanın üst parçası da konulup, kalan krem şanti ile her tarafı düzgünce kaplanır.
  • Buzdolabında dinlendirilen pastanın üstü istenen şekilde süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...