8 Aralık 2014 Pazartesi

YABANİ PIRASA ( KÖRMEN ) KAVURMASI

Yabani pırasa kavurması tarifi
Yabani pırasa kavurması nasıl yapılır
Körmen kavurması tarifi
Körmen kavurması nasıl yapılır
     Mevsimi geçmeden yabani pırasa bulabilirseniz; kavrulduktan sonra miktarı azalacağından fazladan bir kaç demet alarak yabani pırasa böreği veya yumurtalı kavurmasını yapabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 3 demet yabani pırasa (körmen ) 
  • 2 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
Yapılışı:
  • Pırasalar iyice yıkanır, gerekirse en dıştan bir katı soyulup, atılır.
  • Bıçakla ince ince doğranır.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada arada karıştırılarak yumuşayana kadar kavrulur.
  • Yumurtalar kırılıp, bir iki kez karıştırılarak pişmeye bırakılır.
  • Tuz ve karabiberi eklenip, ılık servis edilir.

2 yorum:

  1. Nergis hanım tadı pırasaya benziyormu. Akdeniz de yaşıyorum buralarda hiç rastlamadım.Eminim güzeldir. Ellerinize sağlık Çiğdem pembezambak.wordpress.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırasadan daha lezzetli ama pırasa ile de hem börek içi hem de bu tarifi yapabilirsiniz.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...