Nar suyuyla narlı muhallebi tarifi
Narlı muhallebi nasıl yapılır
Taze nar suyuyla narlı tatlı tarifi
Taze sıkılmış nar suyu kullanarak yaptığım bu çok hafif, besleyici ve renkli tatlıyı tek kişilik silikon kalıplarda porsiyonlar halinde veya tepsiye döküp dilimleyip servis tabağına ters çevirerek ikram edebilirsiniz. Ben dağ şekline benzettiğim silikon kalıbı kullanarak daha önce yaptığım keke Karlı Dağlar Keki deyince, aynı kalıp ile yaptığım bu tatlıya da içimden Narlı Dağlar demek geldi :) İsterseniz tatlının içine nar taneleri de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:- 1,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- Taze sıkılmış nar suyu, su, toz şeker ve mısır nişastası sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Narlı karışım katılaşmadan ıslatılmış silikon kalıba dökülür.
- Başka bir tencerede süt, toz şeker, nişasta sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince narlı karışımın üzerine dökülür.
- Soğuyunca buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
- Servis edileceğinde kalıp tabağa ters çevrilir.
- Nar taneleri ile süslenerek servis edilir.